Ve městě, které dostalo název od přídavného jména „zlý“, vstoupil klub TCV Jindřichův Hradec do nové triatlonové sezóny. V 1. závodě Českého poháru ve Zlíně byl „zlý“ hlavně příkrý a dlažebními kostkami pokrytý kopec, se kterým se museli závodníci na silničních kolech poprat. Výsledkově se v Supersprintu (300 m plavání, 6 km cyklistika, 1,6 km běh) nejvíce dařilo Karolíně Kůrkové, která se navzdory zdravotním problémům v přípravě dostala přes sefmifinále až do finále A žen. Jako dorostenka si v 1. závodě Českého poháru připsala 5. místo a svým výkonem zajistila nominaci na červnovou Olympiádu dětí a mládeže.
Startoval na olympiádě mládeže bude i Samuel Schneiderka, jenž byl nejlepším dorostencem v barvách TCV. Propracoval se do finále B mužů a v žebříčku dorostenců mu patřilo 11. místo. Své zástupce z řad dorostenců (Samuel Schneiderka, Karolína Kůrková, Vojtěch Gröschl) vyslal klub od Vajgaru i do štafetového boje. S ohledem na fakt, že měřili síly s juniory i dospělými, je 10. místo z 18 štafet pěkným týmovým výsledkem.
Ve vloženém závodě dětí 8 až 11 let se blýskli vítěz kategorie 8-9 let Kryštof Langer a o 3. místo si řekl Vojtěch Vlk. Mezi dívkami 10-11 let si 7. místo připsala Marie Altschulová.