Dvě prestižní pohárová umístění a celou sbírku medailí z jednotlivých závodů vybojovali v již uzavřené čtyřdílné sérii Českého poháru v aquatlonu reprezentanti našeho Triatlonového klubu Jindřichův Hradec. Aquatlon je kombinací plavání a běhu.
 
Seriál zaštítěný Českou triatlonovou asociací zahrnoval závody ve Zlíně, Českých Budějovicích, Příbrami a Praze. Do bojů na tratích odlišných délkou podle věku se zapojovali i naši závodníci již od 8 let věku. Žebříčky v rámci Českého poháru jsou sestavovány od kategorie mladších žáků. Hlavní závod dospělých zahrnoval 400 metrů plavání v bazénu a běh na trati dlouhé 5 kilometrů.
Fenomenální vítězství v celkovém pořadí Českého poháru žen v celorepublikové konkurenci zaznamenala Zuzana Pičmanová a 2. místo v kategorii dorostenek pak Karolína Kůrková, jež se svými výkony propracovala i na celkové 5. místo mezi ženami. V první ženské pětce tak má TCV Jindřichův Hradec hned dvě jména!
Zuzka Pičmanová (24) zaznamenala tři triumfy a připsala si i titul Mistryně České republiky. V Příbrami, kde ho získala, předvedla heroický výkon a strhla na sebe pozornost. „S plaváním jsem nebyla úplně spokojená a o to větší byla moje radost z výkonu v běhu. Zažila jsem při něm neskutečnou atmosféru. Připadalo mi, že mi fandí snad všichni diváci. Až mi to nepřipadalo fér vůči mým soupeřkám,“ okomentovala svůj životní zážitek vítězka, jež se na trati ukázala záda i triatlonové reprezentantce ČR Michaele Štěrbové. Nyní se chystá objet celou sérii závodů Českého poháru v triatlonu. Do hlavní sezóny vstoupí prestižním triatlonovým závodem Czechman v Pardubicích.
 
Šestnáctiletá dorostenka Karolína Kůrková si díky bronzové medaili v poslední závodě v Praze řekla o celkové 2. místo v kategorii dorostenek a oproti loňsku si v poháru polepšila o jednu příčku. „S ohledem na zdravotní problémy, které mě provázejí, jsem za stříbro moc šťastná,“ říká Karolína, která se musí vypořádávat z dozvuky loňské mononukleózy.
 
Skvělé výkony předvedli i další reprezentanti TCV Jindřichův Hradec. Medailové úspěchy ve svých věkových kategoriích zaznamenali: 1. místo – Marie Altschulová (8 – 9 let), Nikola Musilová (30 – 39 let), 3. místo: Kryštof Langer (8 – 9 let), Vojtěch Vlk (8 – 9 let), Anežka Votavová (18 – 19 let).