Titul Mistr České republiky přivezla do Jindřichova Hradce triatlonová štafeta reprezentující město ve složení Vojtěch Gröschl, Karolína Kůrková a Cyril Blažek. Famózní výsledek zaznamenalo trio z triatlonového klubu TCV Jindřichův Hradec na Mistrovství ČR štafet žáků do 15 let ve Zlíně, které udělalo tečku za letošní triatlonovou sezonou.
Triumf v konkurenci dalších 17 týmů z celé České republiky byl o to cennější, že všem borcům od Vajgaru je teprve 14 let a navíc ukázali záda i favorizované štafetě z Plzně. Celou letošní sezonu se přitom áčkové štafetě nedařilo prolomit smůlu, jež ji provázela jako smůla. Opojný pocit vítězství a zadostiučinění tak na mladičké triatlety čekal až na jejím úplném konci. Závodníky Vojtěcha Gröschla a Karolínu Kůrkovou s nejlepšími výsledky v sezoně doplnil Cyril Blažek, který se postaral o úchvatný finiš. O místo ve štafetě si přitom řekl až výkonem v individuálním závodě den předem a v elitní sestavě startoval vůbec poprvé.
„O co více byl mistrovský titul nečekaný, o to byl radostnější. Naše nejlepší štafeta porazila své soupeře i díky týmovému duchu a svou touhou po vítězství. Všichni tři museli na cestě za ním podat svá maxima, a to se jim ve Zlíně podařilo,“ okomentoval famózní výkon hlavní trenér klubu Jan Vaněk, jenž mladé triatlonisty připravuje společně s trenéry Tomášem Vaňkem a Stanislavem Tripesem.
Mistrovský triumf má pro hlavního kouče a předsedu klubu větší význam, než by se jejich svěřencům mohlo zdát. „Nesporný úspěch vnímám i jako potvrzení, že námi prosazovaná cesta přípravy je správná,“ dodává Jan Vaněk.
Štafeta B TCV JH, která startovala ve složení Kyrill Gončaruk, Beáta Kučerová a Antonín Valda, dosáhla na pěkné 10. místo a Štafeta C si o 16. místo řekla v sestavě Václav Gröschl, Linda Tischlerová a Ilja Gončaruk.
 
Text: Marcela Kůrková