Do světa sociálních sítí jsme vstoupili před deseti lety. Tento rok jsme byli ale míň aktivní. Zpevňovali jsme pomyslné základy naší organizace. I přes to, že jsme se zaměřovali hlavně na naše členy a vylepšovali pro ně sportovní prostředí i pořádali nejrůznější akce, tak jsme zaznamenali velký nárůst nových členů nejen předškolních dětí. Upevňovali jsme také spolupráci s místními organizacemi, které chtějí přispět ke společenskému životu v Jindřichově Hradci. Letní kempy pro děti jsme pořádali s Motion crew Jindřichův Hradec z. s., ukázat veřejnosti nové sportovní možnosti se daří s Bazén Jindřichův Hradec, sportovní akce tvoříme s Jindřichohradeckým půlmaratonem.

Protože pro vás máme spoustu fotek a informací z uplynulé sezóny, tak vytvoříme adventní kalendář, ve kterém vše naleznete a navíc i videa nebo soutěže. Dnes je prvního prosince, takže otevřeme první okénko.

Adventní kalendář 1/24
Král triatlonu

Popáté v řadě triumfoval v anketě České triatlonové asociace hlavní kouč triatlonového klubu TCV Jan Vaněk. Z hlasování vzešel jako Král triatlonu, když získal již pátou královskou korunku jako cenu pro Nejlepšího triatlonového trenéra mládeže za rok 2021.
Spanilá jízda jindřichohradeckého trenéra neunikla pozornosti sportovního novináře České televize Tomáše Budky, který slavnostní vyhlášení triatlonové sezóny 2021 na ceremoniálu ve Zlíně moderoval. Jana Vaňka připodobnil k božskému Karlu Gottovi. „I já jsem to na mikrofon glosoval, že tentokrát jsem to opravdu nečekal,“ sdělil Jan Vaněk, jemuž hlasy ostatních trenérů, vedení klubu a sportovních novinářů přiřkly i 3. místo mezi trenéry dospělých triatlonistů. Fakt, že v kategorii trenéra mládeže vyhrál všechny ročníky od počátku historie ankety, je více než výmluvný důkaz jeho kvalit. „Musím být s pátým vítězstvím spokojený, protože musím neskromně konstatovat, že nikdo jiný to nedokázal,“ dodal s úsměvem.
Jan Vaněk je držitelem trenérské licence s nejvyšším mezinárodním statutem. V letošním roce oslavil 70. narozeniny a převzal Křišťálovou růži pro osobnost z oblasti sportu za rok 2020. V září pak ve Zlíně nechyběl u toho, když jeho svěřenci vybojovali zlatou medaili na Mistrovství České republiky v žákovských štafetách.

Text Král triatlonu: Marcela Kůrková
Foto: Český triatlon