Triatlonový kemp dětí a mládeže
Víkend plný sportu a her v krásném prostředí sportovního centra v Nymburce za sebou mají mladí triatlonisté. Mimo trénink zde bylo také oživením setkání s členy triatlonového týmu dorosteneckého a juniorského výběru.

Naše žákovské triatlonové naděje se připravovaly pod vedením trenérů Honzy a Tomáše Vaňkových, které skvěle v atletické přípravě doplnila Jana Kolčiterová. Triatlonový kemp byl zaměřen na rozvoj kondičních schopností, které jsou nedílnou součástí triatlonové přípravy a bez kterých se řádný tréninkový proces neobejde. Nechyběla samozřejmě rehabilitace a regenerace, která bývá u mladých sportovců opomíjena.

Pátek:

Cesta do Nymburka byla pro některé sice zdlouhavá, ale očekávání bylo natolik silné, že veškeré negativní emoce přebilo. Pro začátek tělocvična, večeře a regenerace.

Sobota:

První plavecký trénink v půl sedmé a další ještě odpoledne. Mezitím tartanová dráha, běžecký tunel a na závěr tělocvična. K tomu podvečerní vířivka, která měla jediný úkol – vyplavit únavu z tréninku.

Na závěr ještě video rozbor plaveckých tréninků.

Nedělní ráno začalo opět (brzkým) plaveckým tréninkem, následovala dopolední běžecká příprava.

A po obědě video rozbor běžecké přípravy a následně se celý tým, stmelený a silnější, rozjel do svých domovů.

Přestože sportovci denně vstávali v časných ranních hodinách a následně absolvovali dopolední a odpolední tréninky, vraceli se domů spokojeni a plní dojmů a nových zážitků.

A jak zhodnotil pobyt na kempu jeden z účastníků: „Soustředění bylo na jedničku a v některých ohledech i lepší. Všem z týmu pak díky za to, že je tady taková parta, jaká je. Byl to super triatlonový víkend.“

Za trenérský tým Jan Vaněk
triatlon.cz