Stejně tak jako před rokem se i letos vydali odvážlivci z TCV pokořit nejtěžší krosový běh v jižních Čechách. Jednalo se o již 19. ročník Klekluli, tedy 27,5 km dlouhý běh z Českého Krumlova přes Kleť a Kluk do Litvínovic. Závod je každoročním vyvrcholením Jihočeského běžeckého poháru a odpovídá tomu i jedinečná atmosféra.

Na trati bylo tento rok k mání snad vše, na co si člověk vzpomenul, od sněhem pokrytého vrcholu Kleti, přes bahnité cesty, podmáčenélouky, šotolinu, po suché silnice. Na start se postavili bratři Fenclovi a Jindra Novotný, který druhou půlku závodu přenechal své sestře Hance. Štafetové pojetí závodu sourozenců Novotných se ukázalo jako rozumná volba. Po zdolání Kleti totiž už moc sil nezbývalo a při pohledu na výškový profil je asi každému jasné, že kritickou partií byla stehna, která při strmém freestyle seběhu zmrzlým lesem dostala kotel. Po zbytek závodu tak měli všichni jedinečnou možnost zpytovat svědomí a ohlížet se za uplynulým rokem 2018, především ve smyslu nedostatku drahocenných tréninků, které by se bývaly v tom nekonečném závodě opravdu hodily.

Jirka dokončil v čase 2 hodiny 11 minut na skvělém 8. místě v celkovém pořadí (z asi 160 závodníků) a bohužel pak po zbytek dne nebyl schopen jíst. Mára zaznamenal s časem 2 hodiny a 26 minut mírné zlepšení oproti minulému roku a 19. místo mu bylo odměnou. Sourozenecká štafeta Jindry a Hanky Novotných vybojovala 12. místo v čase 2 hodiny 53 minut.