V neděli 19. 8. se konal závod olympijských nadějí ve vzdáleném polském městě Bialymstoku.

Téměř až k běloruským hranicím se vydala česká výprava čítající 7 žáků a 4 dorostence, jejíž součástí byla i závodnice TCV Lenka Švecová.

Nejlépe z českých závodníků dopadl Robert Kostlán, který obsadil druhé místo v kategorii žactva. Lenka Švecová byla v kategorii dívek na pátém místě a po rozdělení na kategorie dorostu a juniorů nakonec obsadila třetí příčku. Taktéž třetí byl i Filip Tlamka v kategorii dorostu (celkově dorost + junioři 7. místo). V celkovém hodnocení národů se umístili žáci na stříbrné a žačky bronzové příčce. Dorostenci nebyli kvůli nedostatečnému počtu do hodnocení národů zařazeni.

Pozávodní hodnocení od Lenky:

Závod se mi líbil, konal se v pěkném prostředí. Voda v rybníku byla až na všudypřítomné vodní rostliny relativně čistá. Trať cyklistiky byla vedena ve dvou rovinatých okruzích Bialymstokem. Běžecká část se také skládala ze dvou okruhů vedených zčásti podél rybníka a zčásti po silnici. Jediné, co by se dalo vytknout, byla organizace depa. Místa jednotlivých závodníků namačkaná příliš na sobě, což způsobovalo zdržení v druhém depu, kde se závodníci nemohli pořádně dostat k běžeckým botám.

Umístění dalších českých závodníků:

David Pluhař 4. Místo

Martin Kozojed 5. Místo

Jiří Tuž 12. místo

Michaela Urbanová 6. místo

Natálie Fraňková 7. Místo

Julie Balcarová 9. Místo

Šárka Půstová 8. místo

Matěj Marek 6. Místo

foto: www.triatlonprodeti.cz